o násnaąe specializaceprůběh spoluprácenaąi lidézaměstnání v gastronomiireferencekontakty
 
           






















Zaměstnání v gastronomii

Robert Broj (Training and Development Manager)
Vystudoval Střední hotelovou školu v Praze, praxi na pozici číšníka získal v banketním oddělení hotelu Atrium, během vojenské služby, kde byl osobním číšníkem náčelníka generálního štábu a v restauraci U zlaté hrušky. Tam nastoupil
v roce 1993, v době, kdy se řadila mezi nejluxusnější restaurace v Čechách. Během krátké doby byl povýšen do pozice Chef De Range, jeho zodpovědností bylo uspokojení potřeb běľných hostů i kulturních a politických celebrit. S příchodem amerických restaurací do naší republiky se stal manažerem pražské pobočky Planet Hollywood, kde strávil dva roky.
Po té opustil gastronomický svět a začal pracovat ve společnosti Oskar/Vodafone, kde působil necelých devět let
v oblasti vzdělávání dospělých. Propojil tak zkušenosti z gastronomie s uměním prezentace, komunikace, prodeje, manažerských dovedností a zákaznickým zážitkem

Mezi jeho další zkušenosti v oboru gastronomie se řadí například mystery shopping pro síť restaurací Potrefená Husa, nebo praxe v menších provozech, které zároveň využívá ke svému studiu a přípravám kurzů. Proto je moľné Roberta nezřídka potkat i v některé z restaurací buď v roli hosta nebo jednoho z personálu.

V F&B Academy má na starosti zejména manažerská školení a personalistiku.

Jan Boroš (jednatel společnosti F&B Concepts)
Má více jak desetiletou praxi s franchisovými koncepty v segmentu gastronomie casual dinning, catering services i fast food, kde působil na manažerských pozicích v provozu a později ve franchisové centrále. Jan Boroš realizoval jako ředitel rozvoje gastronomie Pivovarů Staropramen a.s. projekt gastronomie Sazka Arény a byl odpovědný za realizaci cateringu na MS 2004 v ledním hokeji v Praze.

V F&B Academy má na starosti zejména plánování, ekonomiku provozu a personalistiku.

Václav Vojíř

Majitel Bugsy’s baru, je uznávaným odborníkem v nápojové gastronomii s pracovními zkušenostmi nejen u nás,
ale i v zahraničí. Kromě Bugsy’s baru provozuje dále od samého počátku 8 barů na Klubovém patře O2 Areny, Restauraci Potrefená husa Na Verandách a hudební klub PHENOMEN.

Je spoluautorem výukového kurzu Spirit University, který rozšiřuje povědomí odborné veřejnosti o principu výroby alkoholu, o jeho historii, o geografickém schématu používaných surovin pro jeho výrobu, o použitelnosti alkoholů pro výrobu míšených nápojů, či o jeho dopadu na lidské zdraví.

Jan Postránecký
Vystudoval střední odborné učiliště společného stravování v Praze. Pracoval v hotelu International na francouzské restauraci jako vedoucí směny. Své další zkušenosti získával v botelu Admirál jako šéfkuchař. Poté měl možnost
řadu let pracovat v jednom z nejlepších pražských hotelů „hotel Renaissance“ kde byl na pozici chef de partie a byl součástí týmu, který se podílel na přípravě menu pro Chaine des Rotisseurs. Má bohaté zkušenosti z přípravou cateringu které získal jak v hotelu, tak i v pražské Sazka Aréně. V roce 2007 pomáhal při otevření pražského Cafe Imperiál.

Nyní pracuje u společnosti F&B Centrum v restauraci Potrefená husa jako šéfkuchař, kde má na starosti provoz kuchyně a cateringu.